Zëvendëskryeministri Bytyqi dhe DFIZHT Petrov në një takim me ministrin izraelit të Bujqësisë dhe të Zhvillimit Rural, Foreer - Zbatimi i teknologjive moderne dhe i mjeteve digjitale sjell një produktivitet dhe konkurrencë më të madhe.

Zëvendëskryetari i Qeverisë i ngarkuar për Çështjet Ekonomike, Koordinimin e Resorëve Ekonomikë dhe Investimeve, Fatmir Bitiqi dhe Drejtori i Fondit të Inovacioneve dhe të Zhvillimit Teknologjik, Kosta Petrov, gjatë vizitës së tij në Izrael, u takuan me Ministrin e Bujqësisë dhe e Zhvillimit Rural, Oed Forer, me të cilin diskutuan për thellimin e bashkëpunimit ekonomik midis dy vendeve.

Zëvendëskryeministri Bytyqi përgëzoi formimin e Qeverisë së re të Izraelit dhe i uroi ministrit, Forrer suksese në pozicionin e tij të ri, duke theksuar se shpreson që bashkëpunimi ekonomik midis dy vendeve të thellohet.

Ai theksoi se ekziston një potencial i madh për rritjen e tregtisë së ndërsjellë në disa sektorë dhe shprehu pritje të ndihmës nga Izraeli në transferimin e përvojës dhe njohurive mbi zbatimin e teknologjive moderne dhe moderne për zhvillimin e bujqësisë, e cila u theksua si një nga sektorët në të cilët mund të intensifikohet bashkëpunimi.

Zëvendëskryeministri Bytyqi, ministri Forrer dhe drejtori Petrov ranë dakord në takim që aplikimi i teknologjive të reja dhe mjeteve digjitale, në bujqësi, por edhe në sektorë të tjerë, mund të sjellë prodhimtari më të lartë, konkurrencë dhe krijimin e vlerës, e cila mund të jetë një shtysë për të rrit shkëmbimin reciprok.

Gjatë ditës së parë të vizitës së tij të punës në Izrael, zëvendëskryeministri Bytyqi dhe drejtori Petrov u takuan me përfaqësuesit e AtoBe Accelerator – i cili është pjesë e Kolegjit Azrieli të Inxhinierisë në Jeruzalem dhe konsiderohet si një nga qendrat më të mira për kërkimin dhe zhvillimin, ku ata shkëmbyen përvoja për krijimin e së njëjtës qendër në Republikën e Maqedonisë së Veriut, e cila do të ishte mbështetje shtesë për ndërmarrjet inovative startup.