Nëntë heronjtë e Startup-it nga sfida e FIZHT “Nga super ideja në super market” vazhdojnë me shitje të suksesshme në marketet TINEX

Fondi për Inovacione dhe Zhvillim Teknologjik në kuadër të sfidës “Startup heronjtë – Nga super ideja në super market” ka mbështetur gjithsej 9 ndërmarrje që në treg kanë lansuar produktet e tyre inovative.

Nëntë heronjtë e Startup-it tashmë në markete kanë zënë raftet e markave speciale dhe me sukses kanë filluar shitjet e tyre.

Ndër ndërmarrjet që kanë marrë mjete të pakthyeshme për lansimin e produkteve të tyre inovative është edhe ndërmarrja “SCOOP Artisan Gelato”, e cila prodhon akullore inovative dhe unike maqedonase.

Startup heroi – ndërmarrja “Plant Engineering Shkup”, për herë të parë ka plasuar produktin e saj inovativ Mikroimunomiks nën markën Microplant. Bëhet fjalë për një përzierje të mikrobimëve si luledielli, rrepka, lakra, brokoli, rukola, mustarda dhe amaranti. Ky produkt, i fituar me teknologjinë in vitro, përdoret si suplement ushqimor dhe përmban 4-40 herë më shumë vlera ushqyese në krahasim me perimet e freskëta.

Heroi tjetër Startup, ndërmarrja “Fila Kosmetik” ka prodhuar një produkt shtëpiak me cilësi të lartë nga të gjithë përbërësit natyralë, i cili prodhohet si krem duarsh me ksilitol dhe krem hidratues për fytyrën. Përmes këtij produkti, produktet cilësore që deri më tani përdoreshin vetëm nga profesionistët shëndetësorë, përmes përshtatjes, janë në dispozicion për përdorim edhe në kushte shtëpiake.  

Startup heroi “PRO FIT” cracker është burim i vërtetë energjie. Krikeri i proteinave me karbohidrate të reduktuara paraqet ushqim të shëndetshëm dhe është i përgatitur në mënyrë të shëndetshme.

Startup heroi “ChiaDía” është një pije energjike inovative, joalkoolike me bazë farat chia, me vlera ushqyese dhe me përqendrim të lartë të vajrave esencialë, mineraleve dhe vitaminave, të krijuar nga përbërës natyralë të prodhimit vendas. Lansimi i tij synon t’i drejtojë të gjithë qytetarët drejt mënyrës së të ushqyerit dhe të jetesës së shëndetshme dhe imunitetit më të lartë kolektiv.

Startup heroin “Weis” akullore e ka lansuar ndërmarrja Matrioshka dhe përmban deri në 50% verë maqedonase me cilësi të shkëlqyer.

Heroi tjetër Startup “Birra Joalkoolike Craft” e bërë nga uji, drithërat, hopsi dhe maja e birrarisë “Bakrevski” ka krijuar një pije unike që nuk përmban përforcues të shijes, alkool, ngjyrë apo ekstrakte dhe është bërë nga përbërës 100% natyralë.

Startup heroi – kërpudhat Tartuf me shijen e tyre unike kanë zbatime të ndryshme në produkte të ndryshme falë ndërmarrjes “EVAL DOO”. Ata filluan prodhimin me një gamë të gjerë produktesh që përmbajnë tartuf nga klima e vendit.

Startup heroi produkti Black IPA është një hibrid i stileve klasike IPA (India Pale Ale) dhe i birrës së errët (Porter, Stout, Dark Ale) dhe është prodhuar nga birraria craft @Pivolabs Craft Brewery, falë mbështetjes së FIZHT.

Projektin “Startup heronjtë – Nga super ideja në super market” FIZHT e realizoi në bashkëpunim me partnerin korporativ TINEX dhe me mbështetjen nga Programi Zviceran për rritjen e punësueshmërisë së tregut IME.

Produktet e heronjve tanë Startup janë të disponueshme në 10 lokacionet e mëposhtme të marketeve “Tinex”: Zebra, Godel, Prvomajska, Lisa, East Gate Mall, Konçar, Majçin Dom, Prashka, garazhi shumëkatësh “Bulevardi Jugor” dhe Hrom.