Njihuni me Stelën dhe Sanin - personazhet e parë të animuar maqedonas 3D

Stella dhe Sani janë heronjtë e vegjël të videove të para të animuara 3D të destinuara për edukimin dhe animacionin e fëmijëve të krijuar nga produksioni maqedonas i filmit dhe studio e prodhimit pas prodhimit “Vertigo Visual” me mbështetjen e Fondit për Inovacion dhe Zhvillim Teknologjik.

Deri më tani, kjo studio ka punuar në efekte vizuale për më shumë se 50 filma nga lista e Hollywood A, hite të njohura të arkës dhe fitues të çmimeve të shumta në festivale prestigjioze ndërkombëtare, dhe me rastin e 15 vjetorit të ekzistencës dhe punës së suksesshme promovoi mega-projekt. Stella dhe Sani ”-një seri videosh 3D origjinale me cilësi të lartë në gjuhën maqedonase dhe shqipe, të destinuara për edukimin super argëtues të fëmijëve përmes muzikës dhe lojërave.

Ky projekt vjen në kohën e duhur, kur imagjinata e lirë e fëmijëve, dhe padyshim e të rriturve, është e nevojshme më shumë se kurrë dhe është vendimtare për zhvillimin e një fëmije në ato vite jashtëzakonisht të rëndësishme.

Videon e parë të serisë mund ta shikoni në kanalin Youtube të “Stella and Sani”.

Në të, shkronjat e alfabetit maqedonas mësohen përmes këngës.

“Qëllimi kryesor i këtij projekti është krijimi i një marke të re maqedonase dhe shqiptare – përmbajtje autoriale vendase për animacion dhe edukim të fëmijëve deri në 10 vjeç” – thotë Dejan Panovski, CEO i “Vertigo Visual”. Sidoqoftë, ne nuk ndalemi këtu: përveç këtyre videove për të cilat jemi vërtet krenarë, “Stella dhe Sani” do të vazhdojnë aventurat e tyre në të gjitha formatet dixhitale dhe të shtypura. Ne tashmë jemi duke punuar në zhvillimin e platformës në internet, si dhe aplikacionet, lojërat ndërvepruese, ngjyrosjen e librave të gjitha fjalë për fjalë të gjitha mjetet me të cilat ne mund të lehtësojmë dhe ta bëjmë këtë jetë të përditshme të gjallë për fëmijët dhe prindërit që do të përdorin “Stella dhe Sani “në edukimin dhe animacionin e nevojshëm të më të vegjëlve të tyre.”- shton Panovski.

Një pjesë e rëndësishme e projektit është botimi i botimeve të librave për fëmijë në të cilat, përmes përmbajtjes cilësore në shtëpi, ne zhvillojmë shprehitë e leximit tek fëmijët që në moshë të re. Librat janë punuar nga autorë, ilustrues dhe krijues të njohur vendas, në mënyrë që të krijojnë botime të larta që plotësojnë standardet botërore.

Ne kemi angazhuar profesionistë në industrinë e shkrimit si Bistra Georgieva, Vinka Sazdova, Venko Andonovski, Jagoda Mihajlovska-Georgieva. Me këtë projekt do të krijojmë tre botime librash që do të mbulojnë të gjitha kategoritë e letërsisë për fëmijë, të ndarë sipas grupmoshave nga 1 deri në 15 vjeç. “Sot ne po promovojmë librin e parë me figura të titulluar” Nuk ka vend për një elefant në këtë tullumbace “, i cili mund të gjendet në Libraritë e TRI dhe në rrjetin tonë të shitjeve” – ​​thotë Ljubomir Sazdov nga Qendra Botuese Tri.

Projekti mbështetet nga Fondi për Inovacion dhe Zhvillim Teknologjik në kuadër të Thirrjes Publike për grante të bashkëfinancuara për komercializimin e inovacioneve.

Fondacioni, si pjesë e angazhimit të tij për të ofruar modele novatore të të mësuarit, mbështet projekte novatore që synojnë të sigurojnë qasje në përmbajtje krijuese dhe cilësore për brezat që kalojnë më shumë kohë në internet. Videot nga ky seri trajtojnë tema të ndryshme në një mënyrë interesante dhe edukative në mënyrë që t’u mësojnë fëmijëve gjërat më themelore. Temat përfshijnë: mësimin e alfabetit maqedonas dhe shqip, studimin e kafshëve, inkurajimin e higjienës personale dhe shprehitë e mbrojtjes së mjedisit, miqësinë dhe bashkëjetesën shumetnike, tolerancën dhe miqësinë, mësimin e ngjyrave, objekteve, mjedisit, etj., Si në mënyrë vizuale ashtu edhe në mënyrë produktive i plotësojnë standardet më të larta.

Nëse doni të takoni Stella dhe Sani dhe të merrni pjesë në aventurat e tyre, ndiqni kanalin Youtube dhe merrni njoftime për çdo video të re. Do të gjeni disa nga historitë e dy heronjve dhe idetë për lojëra dhe mësim në faqen në Facebook Stella dhe Sani dhe në profilin e Instagram.