FIZHT dhe Ambasada Finlandeze organizuan një panel diskutimi "Inovacionet dhe ekosistemi start-up: përvojat dhe praktikat më të mira nga Finlanda"

Fondi për Inovacione dhe Zhvillim Teknologjik, në bashkëpunim me Ambasadën e Finlandës në Republikën e Maqedonisë së Veriut, organizoi panel diskutimi “Inovacionet dhe ekosistemi start-up: përvojat dhe praktikat më të mira nga Finlanda”, ku ndërmarrjet startup nga vendi patën mundësinë për të dëgjuar arsyet dhe qëllimet kryesore për suksesin e ekosistemit startup finlandez.

Finlanda ka një nga ekosistemet e startup-eve më të zhvilluara, i cili renditet i 14-ti në skenën globale të startup-eve, duke ofruar mbështetje të madhe për zhvillimin e startup-eve me ide inovative, mundësinë e zhvillimit dhe globalizimit të tyre.

Në panel prezantim hyrës mbajtën: Festim Halili, Drejtor i Fondit për Inovacionе dhe Zhvillim Teknologjik dhe Kimo Lahdevirta, ambasadori i Republikës së Finlandës në vend. Gjatë panelit pati një diskutim të shkëlqyer dhe shkëmbim njohurish, ku morën pjesë ekspertë finlandezë: Oli Sinerma – këshilltar i biznesit në Finlandë, Xhejn Sikko – këshilltar për Evropën Juglindore në Ambasadën e Finlandës, Temu Seppala – këshilltar në Startups Soft Landing, Qyteti i Helsinkit si dhe Igor Maxhov nga Startup Macedonia.