Отворени повици

Преку неколку инструменти ФИТР ви нуди можност за финансиска поддршка за развој на вашите бизнис идеи и проекти. Информирајте се за активните јавни повици

Анализа на перформансот на компаниите ко-финансирани од ФИТР

Бројките покажуваат дека нашите корисници бележат рапидно подобрени перформанси. Дознајте повеќе од целосната анализа направена во 2021 година.

Наслов за овој дел

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut.

Формулар за поплаки

ФИТР Истражување

Важно известување од ФИТР

Слободен пристап до информации од јавен карактер

0
кофинансирани проекти
0
милиони евра инвестиции
0
поддржани училишни проекти
0
ученици и ментори
+ 0

Рекоа за нас

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut.

Maкедонската компанија Innovation создаде иновативен уред за мерење шеќер во крвта без боцкање

проф. д-р Марјан Гушев
од Innovation

Како отпадот станува капитал, кружната економија сè поактивна во Македонија!

Александар Пенев
од Акрон

Македонската компанија „Елисиум центар“ развива „паметен“ медицински кревет

Димитар Шошев
од Елисиум центар

Запознајте ги Стела и Сани – првите македонски 3D анимирани карактери

Дејан Пановски
од Вертиго Висуал

Џетмајндс – прва дигитална образовна платформа во земјава што дава квалитетни едукативни материјали

Стефан Јовановски
од Џетмајндс

Создаваме успешни приказни!

Над 650 компании се дел од семејството на ФИТР и пример за успешни бизнис приказни.

Создаваме успешни приказни!

Над 650 компании се дел од семејството на ФИТР и пример за успешни бизнис приказни.

Новости

Бидете во тек со последните новости и настани во Фондот за иновации и технолошки развој.

Јавен повик за изразување интерес на компании за соработка со ИНОФЕИТ дигитален иновациски хаб (ДИХ) и оценка на потенцијалите за подигнување на степенот на дигитална зрелост

Јавен повик за изразување интерес на компании за соработка со ИНОФЕИТ дигитален иновациски хаб (ДИХ) и оценка на потенцијалите за подигнување на степенот на дигитална зрелост ИНОФЕИТ дигитален иновациски хаб...

Прочитај повеќе

ФИТР со нов предизвик за воспоставување на лабаратотии за истражување, креирање и иновативност – MAKERSPACE

ФИТР со нов предизвик за воспоставување на лабаратотии за истражување, креирање и иновативност – MAKERSPACE Фондот за иновации и технолошки развој денеска го објави предизвикот за воспоставување лабаратории за истражување,...

Прочитај повеќе

ДИФТР оствари средба со претставници на амбасада на САД

ДИФТР оствари средба со представници од САД ФИТР продолжува интензивно да работи на нови можности на поддршка за иновативните и креативни компании! Денеска #ДФИТР Фестим Халили оствари средба со Розита...

Прочитај повеќе

ДФИТР Фестим Халили учествуваше на International Skills for Enterprise Development (S4E) во организација на Европската Фондација за обука (ETF)

ДФИТР Фестим Халили учествуваше на International Skills for Enterprise Development (S4E) во организација на Европската Фондација за обука (ETF) На покана на Европската Фондација за обука (ETF), ДФИТР Фестим Халили...

Прочитај повеќе