Kanë filluar seancat informative për thirrjen publike për grante të bashkëfinancuara për zhvillimin teknologjik për rritje të përshpejtuar ekonomike

Ka filluar seria e sesioneve informative që mbahen në kuadër të thirrjes publike për grante të bashkëfinancuara për zhvillim teknologjik për rritje të përshpejtuar ekonomike.

Sot u mbajtën tre info sesione me kompani nga rajoni juglindor, lindor dhe Oda Ekonomike e Maqedonisë Veriperëndimore, ku ekipi i FIZHT prezantoi kushtet, kriteret dhe mënyrën e aplikimit.

Qëllimi i thirrjes publike është të mbështesë kompanitë vendase për të krijuar kushte për tejkalimin e pasojave nga kriza ekonomike, për të arritur rritje të përshpejtuar, për të rritur konkurrencën në tregjet ndërkombëtare dhe rezistencën ndaj krizave pandemike e klimatike, nëpërmjet sjelljes së teknologjive të reja, inovative, të avancuara, ‘gjelbërta’ dhe dixhitale për transformimin e tyre.

Thirrja publike është e hapur deri më 15.06.2022.

Më shumë informacion për thirrjen në : https://fitr.mk/забрзан-раст-2/