DFIZHT Festim Halili mori pjesë në International Skills for Enterprise Development (S4E) organizuar nga Fondacionit Evropian të Trajnimeve (ETF)

Me ftesë të Fondacionit Evropian të Trajnimeve (ETF), DFIZHT Festim Halili mori pjesë në International Skills for Enterprise Development (S4E), i cili zhvillohet nga data 21-24 shtator, në Torino të Italisë. Ngjarja synon të mundësojë rrjetizimin e ndërmarrjeve të vogla dhe të mesme nga sektori bujqësor-ushqimor, shoqatat e biznesit dhe institucionet hulumtuese që janë të përfshira në procesin e inovacionit dhe trajnimit të fuqisë punëtore.

Gjatë vizitës DFIZHT Halili pati një takim me dhomën ekonomike të Torinos në Itali, ku prezantuam mundësitë e mbështetjes së FIZHT për investitorët italian dhe mbështetjen teknike që mund të japim.

Hapje solemne e pavilionit të Maqedonisë së Veriut në panairin më të madh të teknologjisë së ushqimit “Terra Madre Salone del Gusto”, s’bashku me ambasadorin tonë në Itali z. Vesel Memedi dhe kryetaren e FAO.

Takim me ministren e bujqësisë së Shqipërisë znj. Frida Krifca në panairin “Terra Madre”, ku shkëmbyem mundësitë për bashkëpunim në digjitalizimin e bujqësisë dhe ndarrjen e përvojave të shfrytëzuesve të FIZHT me ndërmarrjet në Shqipëri.