Средба на ДФИТР Фестим Халили со премиерот на Црна Гора, г-дин Дритан Абазовиќ

ДФИТР Фестим Халили оствари средба со премиерот на Црна Гора, г-дин Дритан Абазовиќ.

Во фокусот на разговорот беше остварување на заеднички иницијативи за соработка на иновативни проекти и трансфер на напредни технологии и знаење помеѓу двете земји. Премиерот Абазовиќ изрази голем интерес за нашиот проект Вештачка интелигенција, преку кој овозможуваме ефикасна и брза комуникација помеѓу граѓаните и државните институции, проект кој наскоро ќе го имплементира и Црна Гора.

Во рамките на состанокот, беше разговарано и за имплементација на заедничкиот проект „Policy Answer“ каде партнери се нашите земји.

Заедничката соработка помеѓу двете земји е од исклучително значење за развој на иновациите и технологијата.