Categories
News Новости

Македонија ќе стане нова атрактивна дестинација за дигитални номади

Македонија ќе стане нова атрактивна дестинација за дигитални номади Како Северна Македонија ќе стане атрактивна дестинација преку Програмата за развој на дигиталното номадство беше темата на која дискутираа: Коста Петров, Директор на Фондот за иновации и технолошки развој, Себастијан Дијаз Меса, поранешен извршен Директор на Start-Up Chile, Саманта Миките, дигигитален номад од Канада и Нина […]

Categories
Рекоа за нас

Maкедонската компанија Innovation создаде иновативен уред за мерење шеќер во крвта без боцкање

Maкедонската компанија Innovation создаде иновативен уред за мерење шеќер во крвта без боцкање Македонската компанија Innovation создаде безжичен уред ECG Alert со кој освен што се следи работатата на срцето, се мери и нивото на шеќер во крвта. Иновацијата, која е единствена од овој тип во светот, е веќе заштитена преку два нови патенти поднесени до Светската […]

Categories
Новости

Целосно невистинити наводите дека за видео интервјуа се користеле државни пари од ФИТР

Целосно невистинити наводите дека за видео интервјуа се користеле државни пари од ФИТР Фондот за иновации и технолошки развој, ги отфрла обвинувањата пласирани на прес конференцијата на ВМРО ДПМНЕ како и во некои медиуми, во кои се оспорува исправноста на работењето на директорот Коста Петров. Со цел, точно информирање на јавноста, ги наведуваме следните факти: „Промоцијата […]