ДФИТР Фестим Халили на средба со претставници од Austria Wirtschaftsservice Gesellschaft mbH (aws).

Поддршката на иновативни идеи и развој на успешни бизниси е во заеднички фокус на работа на ФИТР и Austria Wirtschaftsservice Gesellschaft mbH (aws).

Во рамките на средбата која се одржа во седиштето на AWS во Виена, ДФИТР Фестим Халили и претставникот на AWS, Matthias Bischof разменија искуства и дискутираа за можноста за остварување на соработка преку приближување на стартап екосистемите на двете земји.

AWS претставува владина институција која е задолжена за поддршка и промоција на иновативните компании, преку овозможување на полесен пристап до финансии, менторство и консултации. AWS активно поддржува преку 40.000 проекти на компании.