Висока делегација на Јапонија во посета на ФИТР

Денеска со задоволство бевме домаќини на високата делегација од Јапонија, предводена од амбасадорот на Јапопнија, Оцука Казуја.

Јапонија има огромен економски и инвестициски потенцијал и претставува значаен партнер со кој можеме да оствариме забрзан раст на Р.Северна Македонија.

Во рамките на состанокот беше презентирана работата на државната развојна агенција ЈЕТРО, која се фокусира на промоција на инвестиции помеѓу Јапонија и остатокот на светот.

ДФИТР Фестим Халили ја презентираше визијата на ФИТР за поддршка на домашните претприемачи и активностите кои ги превзема Фондот со кои ќе го трансформираме македонскиот екосистем.