Активни повици

Предизвик за воспоставување лаборатории за истражување, креирање и иновативност „МАKERSPACE“

Предизвик за воспоставување лаборатории за истражување, креирање и иновативност „МАKERSPACE“ Врз основа на Правилата за организирање и спроведување на натпревари и предизвици за поттикнување на иновативноста во приоритетните области од...

Дознај повеќе

Јавен повик за финансирање на истражувачки проекти во основните и средните училишта “Предизвик за млади истражувачи 5-ЗЕЛЕНИ ПРОЕКТИ“

Јавен повик за финансирање на истражувачки проекти во основните и средните училишта “Предизвик за млади истражувачи 5 – ЗЕЛЕНИ ПРОЕКТИ” Врз основа на Правилата за организирање и спроведување на натпревари или...

Дознај повеќе

Затворени повици

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut.

Јавен конкурс по редовна постапка за Кофинанисрани грантови за новоосновани трговски друштва „старт-ап“и „спин-оф“ 4

Јавен конкурс по редовна постапка за Кофинанисрани грантови за новоосновани трговски друштва „старт-ап“и „спин-оф“ 4 Врз основа на  член 25 став 4 од Законот за иновациската дејност („Службен весник на...

Дознај повеќе

Јавен конкурс  за кофинансирани грантови за технолошки развој за забрзан економски раст по редовна постапка

Јавен конкурс за кофинансирани грантови за технолошки развој за забрзан економски раст по редовна постапка Врз основа на член 25 од Законот за иновациската дејност („Службен весник на Република Македонија“бр....

Дознај повеќе

Јавен конкурс за инструмент за поддршка: Ко-финансирани грантови за комерцијализација на иновации

Јавен конкурс за инструмент за поддршка: Ко-финансирани грантови за комерцијализација на иновации Врз основа на член 25 став 4 од Законот за иновациската дејност („Службен весник на Република Македонија“ бр....

Дознај повеќе

Дигитализација на картотеките при Институтот за македонски јазик “Крсте Мисирков”

Дигитализација на картотеките при Институтот за македонски јазик “Крсте Мисирков” Врз основа на член 27 од Законот за иновациската дејност („Службен весник на Република Македонија“ бр. 79/13, 137/13, 41/14, 44/15,...

Дознај повеќе