Новости

Бидете во тек со последните новости и настани во Фондот за иновации и технолошки развој

Техничка помош за повикот „ Кофинансирани грантови за комерцијализација на иновации”

Техничка помош за повикот „ Кофинансирани грантови за комерцијализација на иновации” Отворена можност за техничка помош за апликанти на повикот „Кофинансирани грантови за комерцијализација на иновации”. Целта на техничката помош...

Прочитај повеќе

ФИТР со нов јавен повик за „Кофинансирани грантови за комерцијализација на иновации”

ФИТР со нов јавен повик за „Кофинансирани грантови за комерцијализација на иновации” Фондот за иновации и технолошки развој денеска го објави јавниот повик „Ко-финансирани грантови за комерцијализација на иновации”, преку...

Прочитај повеќе

ДФИТР Фестим Халили на панел дискусија „Предизвици и перспективи на пазарот на труд во Република Северна Македонија”

ДФИТР Фестим Халили на панел дискусија „Предизвици и перспективи на пазарот на труд во Република Северна Македонија” „Нашата држава има млади кои поседуваат огромен иновативен потенцијал, а наша обрска е...

Прочитај повеќе

ФИТР: 240 илјади евра достапни преку новиот јавен повик „Ваучери за иновации за Западен Балкан”

ФИТР: 240 илјади евра достапни преку новиот јавен повик „Ваучери за иновации за Западен Балкан” Фондот за иновации и технолошки развој денеска го објави јавниот повик „Ваучери за иновации за...

Прочитај повеќе

Работен состанок со делегацијата на Зелениот климатски фонд

Работен состанок со делегацијата на Зелениот климатски фонд ДФИТР Фестим Халили, заедно со потпретседателот на Владата задолжен за економски прашања г-дин Фатмир Битиќи и министерката за животна средина и просторно...

Прочитај повеќе

Свечено отварање на Регионалниот програмски дијалог на Зелениот климатски фонд (ЗКФ)

Свечено отварање на Регионалниот програмски дијалог на Зелениот климатски фонд (ЗКФ) ДФИТР Фестим Халили денеска присуствуваше на свеченото отварање на Регионалниот програмски дијалог на Зелениот климатски фонд (ЗКФ) за Источна...

Прочитај повеќе

“Start-up pitch & Networking” настан организиран заедно со Џетро – Јапонска организација за надворешна трговија

“Start-up pitch & Networking” настан организиран заедно со Џетро – Јапонска организација за надворешна трговија Денеска во  ФИТР имавме успешен “Start-up pitch & Networking” настан, кој го организиравме заедно со...

Прочитај повеќе

ФИТР со нов јавен повик „Стартапувај 6” наменет за поддршка за стартап еко системот во нашата земја

ФИТР со нов јавен повик „Стартапувај 6” наменет за поддршка за стартап еко систем во нашата земја Фондот за иновации и технолошки развој денеска го објави јавниот повик Стартапувај 6,...

Прочитај повеќе

ДФИТР Фестим Халили на официјален прием кај амбасадорот на Јапонија во Република Северна Македонија, г-дин Казуја Отсука и г-ѓа Отсука

ДФИТР Фестим Халили на официјален прием кај амбасадорот на Јапонија во Република Северна Македонија, г-дин Казуја Отсука и г-ѓа Отсука ДФИТР Фестим Халили на официјален прием кај амбасадорот на Јапонија во...

Прочитај повеќе