Ka nisur cikli i dytë i programit UPSHIFT, ekipet e shkollave të mesme do të krijojnë zgjidhje për të reduktuar ndotjen e ajrit

Në kuadër të programit UPSHIFT, gjatë dy ditëve të ardhshme në Strugë do të mbahet Bootcamp, ku 10 ekipe të shkollave të mesme nën drejtimin e mentorëve do të zhvillojnë inovacione në lidhje me ajrin. Pesë ekipe që do të fitojnë garën do të marrin shpërblim në vlerë prej 120.000 denarë dhe një mentorim tre mujor për zhvillimin e iniciativave sociale në komunitetet e tyre.

Në hapjen zyrtare të manifestimit, DFIZHT Festim Halili përgëzoi guximin e sipërmarrësve të rinj për t’iu bashkuar sfidës dhe për të krijuar zgjidhje që do të kontribuojnë për një të ardhme më të mirë për gjeneratat e reja. “Më bën vërtet krenar që përmes programit UPSHIFT dhe këtë vit arritëm t’u japim mundësinë një numri të madh të sipërmarrësve të rinj të punojnë në zgjidhje inovative për një temë që na prek të gjithëve, veçanërisht të rinjtë dhe fëmijët, të cilët kanë të drejtën bazë për një mjedis jetësor të shëndetshëm dhe ajër të pastër. Fondi bën përpjekje për të qenë gjithmonë i hapur ndaj nismave dhe ideve kreative të të rinjve tanë dhe së bashku me programin UPSHIFT ndan të njëjtën ambicie, për të krijuar një brez të suksesshëm dhe të begatë që do të krijojë ndryshime pozitive afatgjata për të gjithë shoqërinë.  Besoj se të rinjve duhet t’u jepet mundësi dhe hapësirë ​​dhe gjithashtu besoj në potencialin dhe energjinë e tyre për të krijuar ndryshime të mëdha. Të dhjetë ekipeve të shkollave të mesme që janë pjesë e këtij manifestimi, dëshiroj t’ju përgëzoj për inkurajimin dhe ambicien tuaj për të krijuar ide të reja dhe frymëzuese që sigurisht do të krijojnë ndryshime pozitive për brezat e ardhshëm. Jam i sigurt se përvoja që do të fitoni nga ky program do t’ju sjellë aftësi të reja, njohuri dhe sigurisht miqësi të reja. Pavarësisht nga rezultati i kësaj ngjarjeje, shikojeni këtë si një proces mësimor sepse nuk ka kënaqësi më të madhe në jetë sesa puna e palodhur të shpërblehet. Nuk ka kënaqësi më të madhe sesa të dish se je i vetë-bërë. Sipërmarrës është ai që është i lumtur të punojë dhe ka ambicie dhe dëshirë për sukses”, tha Festim Halili, drejtor i Fondit për Inovacione dhe Zhvillim Teknologjik.