Fillon me punë Boksy.mk, aplikacioni i parë për fëmijë për lexim dhe dëgjim librash në Maqedoni!

Një ekip i ri entuziastësh krijuan aplikacionin e parë Boksy.mk, me qëllim që t’i inkurajojnë fëmijët të lexojnë më shumë libra, dhe ta bëjnë kohën e kaluar para ekraneve të pajisjeve mobile të dobishme, edukative dhe argëtuese. Projekti i ndërmarrjes Rating është mbështetur nga FIZHT në kuadër të thirrjes Startup 3.

Qindra e-libra dhe audiolibra janë në dispozicion në maqedonisht, anglisht dhe shqip, duke e bërë mësimin argëtues për fëmijët nga mosha më e vogël 3 deri në 16 vjeç. Titujt më argëtues maqedonas janë pjesë e bibliotekës së Boksy dhe numri është në rritje të vazhdueshme. “Bota e Bibit”, libra me figura argëtuese, tregime aventureske, libra edukativë, fabula, lexime edukative nga bota e kafshëve, “Stella dhe Sani”, “Ditari i një shmokleje”, “Eshka dhe Eshko”, “Baldosi Itre”, “Mimbo Xhimbo” dhe shumë libra të tjerë mund të shfletohen në Boksy. Aplikacioni është bërë për të zbukuruar botën e më të rinjve dhe për të zgjuar më në fund dashurinë për letërsinë dhe leximin. Boksy përfaqëson një ndërlidhje midis botës së lojërave dhe botës së librave. Në aplikacion, fëmijët mund të zgjedhin avatarin e tyre dhe ta modifikojnë atë me monedhat e mbledhura nga çdo libër i lexuar. Ekziston një grumbull i vogël aksesorësh për avatarin. Nga librat e lexuar fitojnë monedha me të cilat ata mund të marrin shumë çmime si karta Robaks, bileta kinemaje dhe kopshti zoologjik, lodra dhe gëzime të tjera të panumërta. Përveç librave, në këtë aplikacion do të jenë të disponueshëm edhe kuize edukative për të zhvilluar intelektin dhe kuriozitetin e fëmijëve, si dhe një mundësi për të garuar me miqtë. 

Lexoni si nisi projekti nga një pyetje dhe një ide për të krijuar një risi që do t’i ndihmojë të rinjtë të kalojnë më shumë kohë të dobishme para ekraneve:

https://www.crnobelo.com/novosti/promo/96908-boksy-mk-prvata-detska-aplikacija-za-chitanje-i-slushanje-knigi-vo-makedonija