Kategori
News Të reja

Ministria e Kulturës dhe FIZHT: E mbrojmë gjuhën maqedonase përmes digjtalizimit të mbi 5 milionë regjistrave të Institutit për gjuhën maqedonase "Krste Misirkov"

Министерство за култура и ФИТР: Го штитиме македонскиот јазик преку дигитализација на над 5 милиони записи на Институтот за македонски јазик „Крсте Мисирков” Министерството за култура на Република Северна Македонија и Фондот за иновации и технолошки развој започнуваат процес за забрзано дигитализирање на картотеките на Институтот за македонски јазик „Крсте Мисирков“, со цел да се […]

Kategori
News Të reja

Zëvendëskryeministri Bytyqi dhe drejtori Petrov prezantuan thirrjen publike për grante të bashkëfinancuara për komercializimin e inovacioneve - 8 milionë euro ndihmë financiare janë në dispozicion për projektet novatore të kompanive maqedonase

Вицепремиерот Битиќи и директорот Петров го презентираа јавниот повик за кофинансирани грантови за комерцијализација на иновации–8милиони евра финансиска поддршка се достапни за иновативни проекти на македонските компании Заменикoт на претседателот на Владата задолжен за економски прашања, координација на економските ресори и инвестиции, Фатмир Битиќи и директорот на Фонд за иновации и технолошки развој Коста Петров, […]