Kategori
News Të reja Lajmërimet e fundit

Projekti "m.Health" është fituesi i Hackathon "E-Health" i FITR dhe ROSH Maqedoni

Проектот “m.Health” е победник на Хакатонот “Е-Здравство” на ФИТР и РОШ Македонија Проектот “m.Health” понуди најиновативно и најкреативно решение за подобро управување со здравствениот систем, во рамките на првиот хакатон “Е-Здравство”, кој се одржа изминатиот викенд, во организација на Фондот за иновации и технолошки развој, РОШ Македонија а во соработка со Министерството за здравство. На […]

Kategori
News Të reja

11 ekipe të projektimi janë pjesë e Hakatonit të parë “E-shëndetësi” të FIZHT dhe Rosh Maqedonia

11 проектни тимови се дел од првиот Хакатон “Е-Здравство” на ФИТР и Рош Македонија Вкупно 11 проектни тимови се дел од првиот Хакатон “Е-Здравство”, кој се одржува овој викенд, на кој учесниците ќе развиваат креативни и иновативни решенија за подобрување на здравјето на граѓаните. Хакатонот се реализира во рамките на Програмата за корпоративна иновативност на […]

Kategori
News Të reja

42% e aplikuesve për thirrjen publike "Start up 3" janë ekipe të projektit

42% од апликантите на јавниот повик “Стартапувај 3” се проектни тимови Вкупно 42% од апликантите на јавниот повик “Стартапувај 3” на ФИТР се проектни тимови составени од физички лица, покажува првичната анализа на апликациите од повикот, која ја спроведе Фондот за иновации и технолошки развој. Инаку, ова е за прв пат ФИТР во рамките на […]

Kategori
News Të reja

FITR investon për herë të parë në 4 kompani për zhvillimin e dixhitalizimit të bujqësisë

ФИТР за прв пат инвестира во 4 компании за развој на дигитализација на земјоделството Вкупно четири компании се добитници на финансиска поддршка во рамките на првиот „Предизвик за дигитализација на земјоделство” кој го спроведува Фондот за иновации и технолошки развој во соработка со Минстерство за земјоделство, шумарство и водостопанство (МЗШВ) и Програмата за зголемување на […]

Kategori
News Të reja

• Mbështetje për mbi 150 studentë nga i gjithë vendi për projekte të reja jeshile

Поддршка за над 150 ученици од целата држава за иновативни зелени проекти Вкупно деветнаесет основни и средни училишта од целата држава ќе реализираат зелени проекти за зачувување и унапредување на животната средина и биодиверзитетот. Проектите се наградени во рамките на јавниот повик  “Предизвик за млади истражувачи #4 – зелени проекти”, кој го спроведува Фонд за […]

Kategori
News Të reja

FIZHT dhe Rosh Maqedoni me hakaton të ri për zgjidhje inovative në e-shëndetësi

ФИТР и Рош Македонија со нов хакатон за иновативни решенија во е-здравство Фонд за иновации и технолошки развој објави повик за учество на првиот хакатон „Е-Здравство“ на кој ќе се бараат креативни решенија за подобрување на здравјето на граѓаните. Проектот се реализира во рамките на Програмата за корпоративна иновативност на ФИТР, во соработка со вториот […]