Kategori
Të reja

Објавен регионален повик за финансирање проекти за справување со климатски промени

Објавен регионален повик за финансирање проекти за справување со климатски промени Фондот за иновации и технолошки развој во соработка со Програмата за развој на Обединетите нации (УНДП), Министерството за животна средина и просторно планирање (МЖСПП), Македонија 2025 и други партнерски организации објави предизвик наменет за справување со последиците од климатските промени. https://1fitr.box.mk/wp-content/uploads/2020/03/predizvik-2_5nCtcJAV.compressed.mp4 Вториот О2 Предизвик […]

Kategori
Рекоа за нас

Eдна третина од вкупниот број поддржани компании од ФИТР се во сопственост на жени или имаат жена управител

Eдна третина од вкупниот број поддржани компании од ФИТР се во сопственост на жени или имаат жена управител Жените имаат навистина активно учество во иновативните процеси и значително придонесуваат за позитивните резултати на компаниите кои се подржани од ФИТР. Што е уште поважно е дека се охрабруваат да работат на нови развојни проекти со кои […]