Kategori
Активности

Со системско решение за социјално претприемништво до #ОброкЗаСите

Со системско решение за социјално претприемништво до #ОброкЗаСите „Оброк за сите“ е иновациски предизвик со кој се поттикнува создавање на иновативно решение за обезбедување на #ОброкЗаСите ранливи категории на лица и развивање на социјалното претприемништво во Македонија кое треба да придонесе кон зајакнување на солидарноста во општеството. Фондот за иновации и технолошки развој и Министерство […]

Kategori
Активности

ФИТР ја одбележа Европската недела на стартапи 2018

ФИТР ја одбележа Европската недела на стартапи 2018 Под мотото „Од искра до успех“, денес 9 март, петок, во Јавна Соба во Скопје, Фондот за иновации и технолошки развој ја одбележа Европската недела на стартапи – Startup Europe Week 2018. Настанот го сочинуваа три мотивациски говори, на некогашни стартапџии, денес успешни бизнисмени. Др Кочо Анѓушев, […]

Kategori
Активности

Пристигнати 98 проектни апликации во рамки на јавниот повик „Предизвик за млади истражувачи“

Пристигнати 98 проектни апликации во рамки на јавниот повик „Предизвик за млади истражувачи“ Пристигнати 98 проектни апликации во рамки на јавниот повик за финансирање на истражувачки проекти од областа на природните и техничките науки во основните и средните училишта „Предизвик за млади истражувачи“ на Фондот за иновации и технолошки развој во соработка со Министерството за […]

Kategori
News Активности

Владата со најголема поддршка за малите и средните претпријатија – промовирана среднорочна програма за поддршка на МСП

Владата со најголема поддршка за малите и средните претпријатија – промовирана среднорочна програма за поддршка на МСП Микро, малите и средните претпријатија ќе бидат најсилно поддржани преку мерките од Планот за економски раст, истакнаа вицепремиерот Кочо Анѓушев, министерот за економија Крешник Бектеши и директорот на фондот за иновации и технолошки развој Јован Деспотовски на прес […]