Kategori
Активности

„Предизвик за млади истражувачи” – Јавен повик за поттикнување на креативното размислување кај младите

„Предизвик за млади истражувачи” – Јавен повик за поттикнување на креативното размислување кај младите Министерката за образование и наука д-р Рената Дескоска и директорот на Фондот за иновации и технолошки развој Јован Деспотовски, денеска на прес конференција го презентираа Јавниот повик за финансирање на научно-истражувачки проекти во основните и средните училишта „Предизвик за млади истражувачи“. […]

Kategori
Активности

ФИТР ги претстави идните активности на турско-македонскиот симпозиум

ФИТР ги претстави идните активности на турско-македонскиот симпозиум Претставник на Фондот за иновации и технолошки развој се обрати на денешниот симпозиум „Нови хоризонти во економската соработка помеѓу Турција и Македонија“ што се одржа во хотел Александар Палас, на кој беа присутни и министрите за економија на двете земји Нихат Зејбекчи и Крешник Бектеши, турскиот амбасадор […]

Kategori
Të reja

Делегацијата на Светска банка во посета на Фондот за иновации и технолошки развој

Делегацијата на Светска банка во посета на Фондот за иновации и технолошки развој „Фондот за иновации и технолошки развој“ како институција финансирана од Светска банка, беше дел од агендата на посетата на делегацијата на Светска банка во Македонија. На состанокот одржан во инфо центарот на Фондот, присуствуваа високи претставници на Светска банка, Мариам Шерман, Директор […]

Kategori
Активности

Инфо сесија за ,,О2 ПРЕДИЗВИК’’ во општина Тетово

Инфо сесија за ,,О2 ПРЕДИЗВИК’’ во општина Тетово Фондот за иновации и технолошки развој започнува со серијата информативни настани во врска со Јавниот повик за финансирање проекти за намалување на загаденоста на воздухот – ,,О2 ПРЕДИЗВИК’’. Првата инфо сесија ќе се одржи во просториите на општина Тетово,  утре (10.11.2017) со почеток во 12 часот. Се […]

Kategori
Активности

Со иновации до решавање на загадувањето на воздухот во урбаните средини

Со иновации до решавање на загадувањето на воздухот во урбаните средини Фонд за иновации и технолошки развој од денес 3 ноември до 30 ноември започнува „О2 предизвик“ – јавен повик за финансирање на проекти за намалувањена загадувањето на воздухот. „Овој повик се однесува на сите микро, мали и средни претпријатија кои сакаат да развијат иновативен […]