Kategori
Активности

Саем за индустрија и образование

Саем за индустрија и образование Институт за стандардизација на Република Македонија во периодот од 7-8 јуни 2016 година ќе го организира XII-то Генерално годишно собрание на CEN и CENELEC (Европски тела за стандардизација), кое ќе се одржи во хотелот “Александар Палас” во Скопје. На настанот се очекува присуство на околу 60 земји учеснички и преку […]

Kategori
Активности

ЗАТВОРЕН ЧЕТВРТИОТ ПОВИК ЗА ФИНАНСИРАЊЕ ПРОЕКТИ

ЗАТВОРЕН ЧЕТВРТИОТ ПОВИК ЗА ФИНАНСИРАЊЕ ПРОЕКТИ На 03.05.2017 беше затворен четвртиот повик за финансирање проекти под инструментите кофинансирани грантови за новоосновани трговски друштва „старт-ап“ и „спин-оф“ и кофинансирани грантови и условени заеми за комерцијализација на иновации на Фондот за иновации и технолошки развој. Беше покажан голем интерес од страна на македонските претпријатија и во дадениот […]