Kategori
Активности

Распоред на инфо сесии за отворениот повик на ФИТР

Распоред на инфо сесии за отворениот повик на ФИТР Фондот за иновации и технолошки развој во наредниот период организира инфо сесии за четвртиот јавен повик на финансирање низ повеќе градови во Македонија. Во наредните две недели ФИТР ќе го презентира отворениот повик во Куманово, Велес, Штип и Прилеп. За сите дополнителни информации можете да се обратите […]

Kategori
Активности

Отворен е четвртиот повик за финансирање на предлог проекти на ФИТР

Отворен е четвртиот повик за финансирање на предлог проекти на ФИТР Врз основа на член 25 од Законот за иновациската дејност (Службен весник на Република Македонија“ бр. 79/13, 137/13, 41/14, 44/15, 6/16, 53/16 и 190/16) и Правилникот за инструментот за поддршка – кофинансирани грантови за новоосновани трговски друштва „старт-ап“ и „спин-оф“ Правилникот за инструментот за […]