Со поддршка од ФИТР, реализиран проект за стаклена градина во ООУ „Вера Циривири Трена“

Преку „Фонд за млади умови“, Фондот за иновации и технолошки развој вложува во младите, како и нивниот развој и проекти.

Во скопското основно училиште „Вера Циривири Трена“ учениците имаат своја стаклена градина, каде одгледуваат зеленчуци, зачински билки и цвеќиња. Во рамките на „Предизвик за млади истражувачи“ на Фондот, тие ги истражуваат растенијата, влијанието на инсектите и вкусуваат зеленчуци од нивниот училишен двор.

Големо браво за учениците и нивните ментори. Погледнете го нивното видео: 

Play Video