Затворени повици

Повик Датум на отварање Датум на затварање Вкупен буџет Статус      Финансирани
проекти
Повеќе
информации
Прв повик за Kо-финансирани грантови за
старт-ап, спин-оф трговски друства и иновации
18-02-2015
18-04-2015
600.000,00
евра
Потпишани
договори
Втор повик за Кофинансирани грантови за
новоосновани трговски друштва стартап и спин оф
21-09-2015
21-10-2015
276.639,00
евра
Потпишани
договори
Втор повик за Кофинансирани грантови и
условени заеми за комерцијализација на иновации
21-09-2015
21-10-2015
535.296,00
евра
Потпишани договори
Трет повик за Кофинансирани
грантови за новоосновани трговски друштва
стартап и спин оф
01-06-2016
01-08-2016
450.000,00
евра
Потпишани договори
Четврт повик за Кофинансирани грантови за
новоосновани трговски друштва стартап и спиноф
03-02-2017
03-05-2017
450.000,00
евра
Потпишани договори
Четврт повик за Кофинансирани грантови
и условени заеми за комерцијализација на иновации
03-02-2017
03-02-2017
1.000.000,00
евра
Потпишани договори
Јавен повик за финансирање
на проекти за намалување на загадувањето на
воздухот во урбаните средини во Република Македонија –
О2 Предизвик
03-11-2017
30-11-2017
97.689,00
евра
Потпишани договори
Јавен повик за финансирање
на истражувачки проекти во основните и средните
училишта „Предизвик за млади истражувачи“
30-11-2017
15-02-2018
4.169.698,00
денари
Потпишани договори
Јавен повик за финансирање на проект
Предизвик за изработка на
информациски систем на управување во областа на
патничкиот и товарниот сообраќај „ПристАпп Транспорт“
18-04-2018
20-05-2018
4.522.722,00
денари
Потпишани договори
Јавен повик за финансирање проекти за социјално претприемништво „Предизвик за иновативно решение за обезбедување #ОброкЗаСите”
23-03-2018
15-06-2018
1.799.955,00
евра
Потпишани договори
Јавен повик за финансирање на предлог проекти во рамки на столб 3 од Планот за економски раст на Владата на Република Македонија – прв бран
28-04-2018
11-06-2018
8.775.948,00
евра
Потпишани договори
Јавен повик за финансирање на предлог проекти во рамки на столб 3 од Планот за економски раст на Владата на Република Македонија – консолидирана верзија
28-04-2018
11-06-2018
185.000.000,00 денари
Потпишани договори
Јавен повик за финансирање на предлог проекти преку инструментот за поддршка – кофинансирани грантови за технолошка екстензија
29-05-2018
27-07-2018
500.000,00 евра
Потпишани договори
Јавен повик за финансирање на предлог проекти преку инструментот за поддршка – кофинансирани грантови за воспоставување, работење и инвестиции на деловно-технолошки акцелератори
29-05-2018
27-07-2018
1.444.969,50
евра
Потпишани договори
Јавен повик за финансирање на предлог проекти преку Инструментот за поддршка – Кофинансирани грантови за новоосновани трговски друштва „старт-ап“ и „спин-оф“
22-10-2018
11-12-2018
1.000.000,00 евра
Потпишани договори
Јавен повик за финансирање на истражувачки проекти во основните и средните училишта „Предизвик за млади истражувачи 2“
01-02-2019
31-03-2019
6.000.000,00
евра
Потпишани договори
Јавен повик за финансирање на предлог проекти преку Инструментот за поддршка – Кофинансирани грантови за комерцијализација на иновации
30-03-2019
15-05-2019
5.000.000,00
евра
Потпишани договори
Јавен повик за финансирање на предлог проекти преку Инструментот за поддршка- Кофинансирани грантови за технолошки развој -Скратена постапка
13.12.2019
27.12.2019
6.000.000,00 евра
Потпишани договори
Јавен повик за ФИТР КРЕАТОН Остани дома, спаси живот, БИДИ КРЕАТИВЕН, ПОМОГНИ.
19.03.2020
22.03.2020
10.000.000,00 денари
Потпишани договори
Јавен повик за финансирање на предлог проекти преку инстументот за поддршка - Кофинансирани грантови за новоосновани трговски друштва ''Стар-ап и Спин-оф 2''
25.12.2019
15.03.2020
1.500.000,00
Потпишани договори
Јавен повик за финанирање на истажувачки проекти во основните и средните училишта ''Предизвик за млади истражувачи 3''
24.01.2020
06.04.2020
6.000.000,00 денари
Потпишани договори
Јавен повик за кофинансирани грантови за технолошки развој за надминување на последиците од КОВИД-19
29.05.2020
03.07.2020
3.300.000,00 евра
Потпишани договори
Јавен повик за финансирање на проекти за намалување на загадувањето на воздухот во урбаните средини во Република Северна Македонија ''О2 Предизвик ''2
06.03.2020
20.07.2020
5.000.000,00 денари
/
Јавен повик за доделување на финансиски средства преку Иновациски ваучери
01.10.2020
14.10.2020
15.000.000,00 денари
Потишани договори
Дигитализација на земјодетлството
16.03.2021
16.04.2021
6.000.000 денари
Потпишани договори
Jавен повик за кофинансирани грантови за технолошки развој за забрзан економски раст
06.02.2021
06.04.2021
6.000.000.00 евра
Потпишани договори

Оградување

Овој проект е финансиран со поддршка од Фондот за иновации и технолошки развој. Единствена одговорност по однос на резултатите од проектот, квалитетот на производот, неговата точност, или автентичност лежи кај авторот, а Фондот не може да биде одговорен за било каков дефект содржан во него или што може да произлезе од употребата, резултатите од употребата или отсуство на резултати од употребата на производот.