Пари и иновативни идеи во Македонија има, фали ефикасен систем за реализација!

Промена на даночниот систем во Македонија, формирање на технолошки парк и центар за трансфер на технологија и издигнување на иновативноста на ниво на министерство, се дел од препораките кои ги дадоа учесниците на дебатата за финансирање и комецјализација на иновации во Македонија, која се одржа во рамки на Технома 2017.

Целата статија од inovativnost.mk можете да ја прочитате ТУКА