Последни објави

Национален Стартап Самит: Северна Македонија е на вистински пат да стане регионален стартап хаб на Балканот

Национален Стартап Самит: Северна Македонија е на вистински пат да стане регионален стартап хаб на Балканот Под мотото „Заеднички влијаеме“, во рамките на првиот Национален

Прочитај повеќе »

УНИБанка- нова банка со која обезбедуваме полесно финансирање за стартапите

УНИБанка- нова банка со која обезбедуваме полесно финансирање за стартапите Фондот за иновации и технолошки развој и УНИБанка потпишаа Меморандум за меѓусебна соработка, со кој

Прочитај повеќе »

ФИТР и УНИЦЕФ го обновуваат партнерството за поддршка на младите при работа на иновативни еко-решенија

ФИТР и УНИЦЕФ го обновуваат партнерството за поддршка на младите при работа на иновативни еко-решенија Фондот за иновации и технолошки развој и Фондот за деца

Прочитај повеќе »

Инвестираме во иновациската инфраструктура преку нов предизвик „FAB LABS – Младите создаваат”

Инвестираме во иновациската инфраструктура преку нов предизвик „FAB LABS – Младите создаваат” Фондот за иновации и технолошки развој го објави првиот јавен повик „Предизвик за

Прочитај повеќе »

ФИТР и ПроКредит Банка обезбедуваат полесен пристап до финансирање на иновативните компании

ФИТР и ПроКредит Банка обезбедуваат полесен пристап до финансирање на иновативните компании Фондот за иновации и технолошки развој и ПроКредит Банка потпишаа Меморандум за меѓусебна

Прочитај повеќе »

ФИТР со ефективна поддршка за компаниите, заклучок од импакт евалуацијата на “Фајнанс Тинк”

ФИТР со ефективна поддршка за компаниите, заклучок од импакт евалуацијата на “Фајнанс Тинк” Според резултатите добиени од импaкт евалуацијата на „Фајнанс Тинк“, презентирани на денешната

Прочитај повеќе »