Последни објави

ФИТР и Стопанска Банка АД Скопје го олеснуваат финансирањето на иновативните компании

ФИТР и Стопанска Банка АД Скопје го олеснуваат финансирањето на иновативните компании Олеснет пристап до финансирање за за сите микро, мали и средни претпријатија, овозможени

Прочитај повеќе »

ФИТР и УСАИД ја продолжуваат соработката за поддршка на стартап бизнисите и претприемништвото

ФИТР и УСАИД ја продолжуваат соработката за поддршка на стартап бизнисите и претприемништвото Фондот за иновации и технолошки развој и УСАИД потпишаа Мeморандум за соработка

Прочитај повеќе »

ФИТР и Шпаркасе Банка потпишаа Меморандум за соработка за нови можности за стартап компаниите

ФИТР и Шпаркасе Банка потпишаа Меморандум за соработка за нови можности за стартап компаниите Фондот за иновации и технолошки развој (ФИТР) и Шпаркасе Банка Македонија

Прочитај повеќе »

Проектот “m.Health” е победник на Хакатонот “Е-Здравство” на ФИТР и РОШ Македонија

Проектот “m.Health” е победник на Хакатонот “Е-Здравство” на ФИТР и РОШ Македонија Проектот “m.Health” понуди најиновативно и најкреативно решение за подобро управување со здравствениот систем,

Прочитај повеќе »