Последни објави

ФИТР за првпат со предизвик за социјално претприемништво

ФИТР за првпат со предизвик за социјално претприемништво Поттикнување на развојот на социјалното претприемништво преку поддршка на иновативни решенија за тековните социјални потреби и социјални

Прочитај повеќе »

Министерство за култура и ФИТР: Го штитиме македонскиот јазик преку дигитализација на над 5 милиони записи на Институтот за македонски јазик „Крсте Мисирков”

Министерство за култура и ФИТР: Го штитиме македонскиот јазик преку дигитализација на над 5 милиони записи на Институтот за македонски јазик „Крсте Мисирков” Министерството за

Прочитај повеќе »

Вицепремиерот Битиќи и директорот Петров го презентираа јавниот повик за кофинансирани грантови за комерцијализација на иновации–8милиони евра финансиска поддршка се достапни за иновативни проекти на македонските компании

Вицепремиерот Битиќи и директорот Петров го презентираа јавниот повик за кофинансирани грантови за комерцијализација на иновации–8милиони евра финансиска поддршка се достапни за иновативни проекти на

Прочитај повеќе »

Поддржавме 10 стартап компании кои ќе ги пласираат производите во рамките на предизвикот „Стартап Херои”

Поддржавме 10 стартап компании кои ќе ги пласираат производите во рамките на предизвикот „Стартап Херои” Вкупно 10 стартап компании ќе ги пласираат своите иновативни производи

Прочитај повеќе »

Вицепремиерот Битиќи и директорот Петров го презентираа јавниот повик за дигитален AI асистент, кој ќе се користи за потребите на програмите за државна помош на Владата – Поголема транспарентност, ефикасно и ефективно добивање на податоци за бизнисот во реално време

Вицепремиерот Битиќи и директорот Петров го презентираа јавниот повик за дигитален AI асистент, кој ќе се користи за потребите на програмите за државна помош на

Прочитај повеќе »

Поднесени единаесет предлог проекти за воспоставување на лабаратории за производство „FAB LABS“

Поднесени единаесет предлог проекти за воспоставување на лабаратории за производство „FAB LABS“ Вкупно 11 проектни апликации беа доставени на јавниот повик „Предизвик за воспоставување на

Прочитај повеќе »

ДФИТР Петров и вицепремиерот Битиќи во посета на Израелската агенција за иновации- Стратешко вмрежување, пристап до технолошко знаење и финансиска поддршка меѓу двете земји

ДФИТР Петров и вицепремиерот Битиќи во посета на Израелската агенција за иновации- Стратешко вмрежување, пристап до технолошко знаење и финансиска поддршка меѓу двете земји Стратешко

Прочитај повеќе »

Вицепремиерот Битиќи и ДФИТР Петров на средба со израелскиот министер за земјоделство и рурален развој Форер – Примената на модерни технологии и дигитални алатки носи поголема продуктивност и конкурентност

Вицепремиерот Битиќи и ДФИТР Петров на средба со израелскиот министер за земјоделство и рурален развој Форер – Примената на модерни технологии и дигитални алатки носи

Прочитај повеќе »

Вицепремиерот Битиќи и директорот Петров – Преку ФИТР се распределени вкупно 5.7 милиони евра за поддршка на 103 проекти на компании за забрзан раст

Вицепремиерот Битиќи и директорот Петров – Преку ФИТР се распределени вкупно 5.7 милиони евра за поддршка на 103 проекти на компании за забрзан раст Вкупно

Прочитај повеќе »