Учениците од тимот „MakBot Pioneers“ од 25 до 28 април ја претставуваа Македонија на меѓународниот натпревар по роботика FIRST Championship LEGO League во Детроит, САД. На натпреварот учествуваа преку 280.000 ученици во 35.226 тимови од 90 земји ширум светот.