ИЗВЕСТУВАЊЕ ПОВРЗАНО СО КОВИД-19

Фондот за иновации и технолошки развој (ФИТР) како општествено одговорна институција грижејќи се за своите вработени, корисниците и граѓаните постапува по дадените препораки во согласност со мерките и активности за превенција од ширењето на корона вирусот од страна на Владата на Република Северна Македонија.

Во услови на засилени мерки за превенција Ве известуваме дека Фондот воведува нов времен режим на работа со странки. Ве молиме сите што имаат потреба за контакт со Фондот или имаат барања/прашања да ги користат нашите електронски сервиси  – веб страната www.fitr.mk,  пишете ни Info@fitr.mk или контактирајте нѐ преку социјалните медиуми:

Фејсбук: https://www.facebook.com/fondzainovacii

Инстаграм: https://www.instagram.com/fondzainovacii

Твитер: https://twitter.com/InFondMK

 

Нашите вработени Ви стојат на располагање и може директно да не контактирате секој работен ден од 08:30 до 16:30 часот на следните телефони:

 

Инфо број на ФИТР:

02 314 5258

 

За прашања директно поврзани со:

 

Мониторинг:

Никола Клопчевски – nikola.klopcevski@fitr.mk , 072 314648

 

Тековни повици:

За јавниот повик „О2 предизвик 2“ – Валентина Димитриевска, 071 393 857, valentina.dimitrievska@fitr.mk

За јавен повик „Предизвик за млади истражувачи 3“  – Катарина Кречева, 072 314 636, katarina.kreceva@fitr.mk

 

Финансии:

Илинка Палчевска Делева – ilinka.deleva@fitr.mk, 070 409 579

 

Правна служба:

Кристина Кучера – kristina.kuchera@fitr.mk, 077 615 774

 

Меѓународна соработка:

Тања Илијевска – tanja.ilijevska@fitr.mk, 071 372842

 

Предвидените работни состаноци кои не можат да се одложат, ќе бидат организирани преку видео-конференциска врска.

Ви благодариме на Вашето разбирање и поддршка во зачувување на јавното здравје и безбедност.

 

Со почит,

Фонд за иновации и технолошки развој