Ученици, родители, професори и експерти активно вклучени во иницијативата за развој на „Фонд на млади умови“ на ФИТР

Ученици, родители, професори и експерти активно вклучени во иницијативата за развој на „Фонд на млади умови“ на ФИТР Анализа на постојните инструменти за поддршка на

Read more »

Свечено отворен „Х фактор акцелераторот“ во Велес – Владата на Република Северна Македонија и ФИТР со 450 илјади евра ќе поддржуваат стартап компании од Вардарскиот плански регион

Свечено отворен „Х фактор акцелераторот“ во Велес – Владата на Република Северна Македонија и ФИТР со 450 илјади евра ќе поддржуваат стартап компании од Вардарскиот

Read more »

Отворен ден во Владата за младински политики: Издвојуваме средства за подобрување на младинскиот статус, отворени сме за иницијативи за вклучување на младите во социјалните иновации и бизнис модели

Отворен ден во Владата за младински политики: Издвојуваме средства за подобрување на младинскиот статус, отворени сме за иницијативи за вклучување на младите во социјалните иновации

Read more »

455 домашни компании од јавниот повик за комерцијализација на иновации влегуваат во фаза на претселекција

455 домашни компании од јавниот повик за комерцијализација на иновации влегуваат во фаза на претселекција 455 домашни компании од јавниот повик за комерцијализација на иновации

Read more »