#45ДенаСтартапувај

Целосна листа на активности и инфосесии во рамките на Јавниот повик за Кофинансирани грантови за новоосновани трговски друштва старт-ап и спин-оф – Стартапувај 3.

Инфосесиите ќе се одвиваат во живо на Фејсбук каналот на Фондот за иновации и отворени се за сите заинтересирани апликанти.

Како да регистрирате фирма и вовед во македонскиот стартап екосистем

Дејан Алексов, Претседател, Стартап Македонија

Нина Николиќ, Швајцарска програма за претприемништво (SwissEP) / Ко-основач на асоцијацијата Стартап Македонија

Четврток, 29 април – 18 часот

https://www.facebook.com/events/287434129679829

Како до добар бизнис план?

Стефан Митески, Основач, Systems for enterprise

Среда, 5 мај – 18 часот

https://www.facebook.com/events/491126988602705/

Како да креирате успешна продажна стратегија?

Карстен Броих, Основач, Sales.Rocks, Sample Solutions

Четврток, 6 мај – 18 часот

https://www.facebook.com/events/107357148078395/

Кои се најчестите грешки на претприемачите?

Горјан Јовановски, креаторот на апликацијата МојВоздух

Вторник, 11 мај – 18 часот

https://www.facebook.com/events/502259587468080/

Отворена инфо сесија со тимот на ФИТР

Петок, 14 мај – 14 часот

https://www.facebook.com/events/813592659271300/

Мојата претприемачка приказна!

Весна Кузмановиќ, Извршен директор, Импала

Вторник, 18 мај – 18 часот

https://www.facebook.com/events/291599362563317/

Како да креирате бренд стратегија?

Владимир Ристевски, Основач, Piksel

Четврток, 20 мај – 18 часот

https://www.facebook.com/events/116731357105971/

Што е иновациски менаџмент (и зошто е важен)?

Владимир Трајковиќ, Професор, ФИНКИ

Вторник, 25 мај – 18 часот

https://www.facebook.com/events/582522159806392/

Како до финансии и што после ФИТР?

Игор Маџов, Швајцарска програма за претприемништво (SwissEP) / Ко-основач на асоцијацијата Стартап Македонија

Ивана Станковиќ, советник, Фонд за иновации и технолошки развој (ФИТР)

Четврток, 27 мај – 18 часот

https://www.facebook.com/events/475037610495642/

Отворена инфо сесија со тимот на ФИТР

Вторник, 1 јуни – 14 часот

https://www.facebook.com/events/232567851974564/

Интелектуална сопственост – како да го заштитите вашето иновативно решение?

Гого Рафајловски, Директор на SEEU TechPark, IP консултант

Четврток, 3 јуни – 18 часот

https://www.facebook.com/events/4243179249047118/

Отворена инфо сесија со тимот на ФИТР

Вторник, 8 јуни – 14 часот

https://www.facebook.com/events/2320662794734315/