Categories
News News

FITD AND THE MINISTRY OF CULTURE: We protect the originality of the Macedonian language by digitizing over 5 million records of the Institute for Macedonian Language "Krste Misirkov"

Министерство за култура и ФИТР: Го штитиме македонскиот јазик преку дигитализација на над 5 милиони записи на Институтот за македонски јазик „Крсте Мисирков” Министерството за култура на Република Северна Македонија и Фондот за иновации и технолошки развој започнуваат процес за забрзано дигитализирање на картотеките на Институтот за македонски јазик „Крсте Мисирков“, со цел да се […]

Categories
News News

Deputy Prime Minister Bytyqi and Director Petrov presented the public call for Co-financed grants for commercialization of innovations – 8 million euros financial support available for innovative projects of Macedonian companies

Вицепремиерот Битиќи и директорот Петров го презентираа јавниот повик за кофинансирани грантови за комерцијализација на иновации–8милиони евра финансиска поддршка се достапни за иновативни проекти на македонските компании Заменикoт на претседателот на Владата задолжен за економски прашања, координација на економските ресори и инвестиции, Фатмир Битиќи и директорот на Фонд за иновации и технолошки развој Коста Петров, […]