Categories
News News

Presentation of 28 project proposals for dealing with climate change O2 / 2

Презентација на 28 предлог – проекти за справување со климатски промени О2/2 Дваесет и осум предлог-проекти од вкупно 39 продолжуваат во фазата на финална селекција на јавниот повик за справување со климатски промени 02-2, кој Фондот за иновации и технолошки развој го реализира во соработка со Програмата за развој на ОН, Министерството за надворешни работи […]

Categories
News News

FITD analysis: domestic companies ready for investments to exit the coronavirus crisis

ФИТР анализа: домашните компании подготвени за инвестиции за излез од кризата Во периодот од 24 јули до 19 август, ФИТР спроведе анкета – прашалник, на кој одговориле 256 домашни компании. Од нив во најголем дел се микро 57% (145)  и мали 31% (79), но свој придонес дале и 10% (26) средни и 2% (6) големи […]

Categories
Рекоа за нас

19 Моторс М електричен мопед

19 Моторс М електричен мопед Споделете со нас неколку информации за вашата компанија… кога е основана, примарна дејност, тековни клиент или сл… или ако е ново основана, која е структурата и од кого е основана. 19 Моторс М е ново основано претпријатие од страна на Мартин Спасовски. Целта на претпријатието е развој и производство на […]

Categories
News News

123 companies enter final phase of public call on rapid economic recovery from COVID 19 – ongoing preparation for the next call

123 домашни компании влегоа во финална фаза на јавниот повик за брзо прилагодување во борба против Ковид 19 – во подготовка е следен повик за иста ваква поддршка Вкупно 123 домашни компании продолжуваат во фазата на финална селекција во рамките на Јавниот повик за брзо прилагодување од последиците од Ковид 19 на Фондот за иновации […]