Categories
Активности News

ФИТР препознаен како успешен модел – поднесена иницијатива да се преслика на регионално ниво

ФИТР препознаен како успешен модел – поднесена иницијатива да се преслика на регионално ниво Фондот за иновации и технолошки развој е препознаен како успешен пример во студијата изготвена од Светскиот економски форум (ВЕФ) со предлог да се преслика и во другите земји од регионот. Анализата на ВЕФ во која се идентификуваат можностите и приоритети за […]

Categories
News Активности News

Due to great interest among young people, the deadline for applying for the public call for "start-up" and "spin-off" companies has been extended

Due to the increased interest, especially from students and young people from all over the country, the deadline for applying for the public call for co-financed grants for start-ups and spin-off companies has been extended by twenty days, ie until March 15, 2020 ( Until 23:59).

Categories
Активности News

FITR introduces a new mechanism to support young talented children

FITR introduces a new mechanism to support young talented children

Categories
Активности

На барање на компаниите продолжен рокот за аплицирање на јавниот повик за технолошки развој

Поради голем интерес и на барање на домашните компании, рокот за аплицирање по редовна постапка за јавниот повик за кофинансирани грантови за технолошки развој е продолжен до 10 февруари 2020 година (до 23:59 часот).