Categories
News Активности News

FITD support for a project of the company "Target Group"

Поддршка од ФИТР за проект на компанијата „Таргет груп“ Проектот „Развој на модули на Бизнис Мрежа.мк Развој на нов производ Credit Information Solutions“ на компанијата Таргет груп има за цел надградба на веќе постоечка платформа за деловни информации, како и изградба на сосема нова платформа за изработка и продажба на бонитетни извештаи за компании од […]

Categories
News Активности News

The current results of the projects from the 02 challenge were presented in Tetovo

Во Тетово презентирани досегашните резултати на проектите од 02 предизвикот Во Технолошкиот парк во Тетово, денеска беа презентирани досегашните резултати од спроведувањето на проектите избрани во рамките на Јавниот повик за финансирање на проекти за намалување на загадувањето на воздухот во урбаните средини во Република Македонија „О2 предизвик“. Јавниот повик го спроведе Фонд за иновации […]