Categories
News Активности

Change of offices

Промена на канцеларии Фондот за иновации и технолошки развој Ве известува дека се наоѓа на нова локација во Градски трговски центар, на прв спрат, кон Жена парк. Новата адреса е: ул. ГТЦ, локал 6, Д.Е. 220, 1000 Скопје. Може да не контактирате на телефонските броеви: 071 393 857 / 02 3 145 258, и на […]

Categories
News Активности News

Apply to participate in the UPSHIFT program until September 10

Аплицирајте за учество во UPSHIFT програмата до 10 септември Дали сте подготвени за предизвик? Одлична можност за сите млади од 13-19 години CEED Hub Скопје, Министерство за образование и наука на РМ, Фонд за иновации и технолошки развој, UNICEF МК ви нудат одлична можност преку учество во UPSHIFT програмата да откриете што сакате да промените, […]

Categories
News Активности News

13 applications for the Public Call for Establishment of Business Accelerators for Youth

13 апликации на Јавниот повик за Формирање на бизнис акцелератори за млади Пристигнати се 13 апликации во рамки на Јавниот повик за Формирање на бизнис акцелератори за млади, прединвестициона програма и инвестиции за старт ап компании на Фондот за иновации и технолошки развој.   Според критериумите на повикот 11 апликации ја поминаа фазата на административна […]

Categories
News Активности

Four companies reported holding public office or members of their immediate families in the ownership structure

Четири компании пријавија носители на јавни функции или членови на нивните потесни семејства во сопственичката структура Фондот за иновации и технолошки развој на 24 јули 2018 година ги повика 77-те компании – апликанти, добитници на средства од првиот повик од Планот за економски раст – трет столб да се изјаснат, дали во својата сопственичка структура […]