Categories
Активности

Public call for support of small and medium enterprises announced

Објавен Јавен повик за поддршка мали и средни претпријатија Владата на Република Македонија во буџетот за 2018 година издвои рекорден износ на средства за поддршка на македонското стопанство, односно 46% повеќе средства од буџетот во 2017 година.   Од денес започнува првиот јавен повик на Фондот за иновации и технолошки развој, на кој малите и […]

Categories
Активности

Prime Minister Zaev and the director of FITD Despotovski at a meeting with students-innovators: We are glad that a team of hardworking and creative students will promote Macedonia on the world map of young innovators and therefore they deserve our support

Премиерот Заев и директорот на ФИТР Деспотовски на средба со ученици-иноватори: Се радуваме што тим на вредни и креативни ученици ќе ја промовира Македонија на светската мапа на млади иноватори и затоа ја заслужуваат нашата поддршка Претседателот на Владата на Република Македонија Зоран Заев, заедно со директорот на Фондот за иновации и технолошки развој (ФИТР) […]

Categories
Активности

With the solution from "PristAPP transport" to facilitated services for the carriers

Со решението од „ПристАПП транспорт“ до олеснети услуги за превозниците „ПристААП транспорт“ претставува иновациски предизвик за изнаоѓање иновативно решение за ефикасно управување со услугите во областа на патничкиот и товарниот сообраќај. На вториот ден од Дигиталениот самит за Западен Балкан, во рамки не експото, Фонд за иновации и технолошки развој одржа инфо сесија наменета за […]