Categories
Активности

Info session for "Challenge for young researchers" in Prilep

Инфо сесија за „Предизвик за млади истражувачи“ во Прилеп „Предизвик за млади истражувачи“ денес беше претставен пред професорите и наставниците од средните и основните училишта од пелагонискиот регион, општините Могила, Крушево, Новаци, Битола, Кривогаштани, Демир Хисар, Долнени, во просториите на Општина Прилеп. Презентацијата поттикна многу прашања за можностите за аплицирање на повикот. „Нашите ученици покажуваат […]

Categories
Активности

Комитет за одобрување инвестиции на Фонд за иновации и технолошки развој

Комитет за одобрување инвестиции на Фонд за иновации и технолошки развој Фондот за иновации и технолошки развој го објави новиот состав на Комитетот за одобрување инвестиции. За претседател на Комитетот е именувана д-р Кларис Бехар Молад. Членови на новиот состав со тригодишен мандат се Доналд Луис ЏР и Николаос Георгулас, а со мандат од две […]

Categories
Активности

Продолжување на постапката за разгледување и селекција на предселектираните предлог проекти на четвртиот јавен повик

Продолжување на постапката за разгледување и селекција на предселектираните предлог проекти на четвртиот јавен повик Фондот за иновации и технолошки развој го објавува продолжувањето на постапката за разгледување и селекција на предселектираните предлог проекти на четвртиот јавен повик за финансирање под инструментите „Кофинансирани грантови за стартап и спин-оф“ и „Кофинансирани грантови и условени заеми за […]

Categories
Активности

Учениците од Источниот регион ќе се вклучуваат во иновативни проекти преку „Предизвик за млади истражувачи“

Учениците од Источниот регион ќе се вклучуваат во иновативни проекти преку „Предизвик за млади истражувачи“ Новиот јавен повик на Фондот за иновации и технолошки развој, што се работи во соработка со Министерството за образование – „Предизвик за млади истражувачи“ беше претставен денес во преполната сала во општинската зграда во Штип. Заинтересираните професори од средните училишта […]

Categories
Активности

fitr.mk with second place at the event "Site of the Year 2017"

fitr.mk со второ место на манифестацијата „Сајт на годината 2017“ Интернет страницата на Фондот за иновации и технолошки развој (fitr.mk) освои второ место на манифестацијата „Сајт на годината 2017“ во категоријата „Владини / Државни институции“. Победник во категоријата е сајтот на Републичкиот совет за безбедност на сообраќајот и патиштата (rsbsp.org.mk), а третото место и припадна […]

Categories
Активности

30 апликации за О2 предизвик

30 апликации за О2 предизвик Пристигнати 30 проектни предлози во рамки на јавниот повик за финансирање на проекти за намалување на загадувањето на воздухот „О2 предизвик“ на Фондот за иновации и технолошки развој. O2 предизвикот беше отворен од 03 до 30 ноември со цел поттикнување на иновативни идеи и акции кои ќе водат кон решавање […]