Categories
Активности

Notification for "Skopje Bus Hackathon" and "Smart Bus Stop"

Известување за „Скопски автобуски хакатон“ и „Паметна автобуска постојка“ Организаторите на „Скопски автобуски хакатон“ и „Паметна автобуска постојка“ донесоа одлука натпреварите да бидат продолжени до 01.11.2016 година. Заради приклучување кон глобалната иницијатива на Youth For Public Transport (Y4PT) Foundation, аплицирањето на „Скопски автобуски хакатон“ се продолжува до 1 ноември 2016 година. For Public Transport (Y4PT) […]

Categories
Активности

Open call: Apply and be part of the startup fair "Technoinvent 2016"

Отворен повик: Аплицирајте и бидете дел од саемот за стартапи „Техноинвент 2016“ Техноинвент 2016 е програма во рамки на Технома, 42. Меѓународен саем на металургија, електроника, енергетика, неметали, градежништво, обезбедување и заштита, чија што основна цел е иновациите да станат важна тема во деловата заедница и да се поттикне соработката меѓу етаблираните македонски компании и […]