Едукација/Образование

Едукативниот центар „Скампер“ кој е финансиски поддржан од ФИТР нуди:

Бесплатни онлајн материјали и образовни содржини за дечиња од 3 до 6-годишна возраст.  Содржините можете да ги преземете овде.

Компанијата “Интерактивна иднина” која е финансиски поддржана од ФИТР и проф. др Димитрија Ангелков нудат:

Бесплатно користење на програмата Интерактивна математика, во која се опфатени многубројни тестови, лекции итн. за темелно разбирање на математиката. За да пристапите до програмата единствено што треба да направите е да испратите меил со сериски број од програмата на dimitrijaa@gmail.com , по што повратно ќе добиете код за регистрација. Програмата можете да ја преземете овде.

Компанијата нуди домашна онлајн платформа каде учениците од основните и средни училишта можат да учат математика. Платформата JetMinds ќе биде достапна бесплатно со сите премиум функционалности до крајот на месец март! Учениците може да учат според официјалната училишна програма, а материјата е направена од врвни професори.