100
КОФИНАНСИРАНИ ПРОЕКТИ
30
милиони евра ИНВЕСТИЦИИ
30
ПОДДРЖАНИ училишни проекти
350
УЧЕНИЦИ И МЕНТОРИ
Новости

Целосно невистинити наводите дека за видео интервјуа се користеле државни пари од ФИТР

Целосно невистинити наводите дека за видео интервјуа се користеле државни пари од ФИТР Фондот за иновации и технолошки развој, ги отфрла обвинувањата пласирани на прес

Прочитај Повеќе »
News

#FITRCLASSROOM: Со храбри потези и флексибилност во работењето следната 2021 година може да биде само подобра за стартап компаниите

#FITRCLASSROOM: Со храбри потези и флексибилност во работењето следната 2021 година може да биде само подобра за стартап компаниите Претставници на стартап заедницата споделија искуства

Прочитај Повеќе »
News

Основан Стартап совет кој ќе креира стратегија за брз развој на стартап екосистемот

Основан Стартап совет кој ќе креира стратегија за брз развој на стартап екосистемот Фонд за иновации и технолошки развој за првпат во земјава, формира Стартап

Прочитај Повеќе »
Previous
Next

Формулар за поплаки

ФИТР ИСТРАЖУВАЊЕ

Важно известување од ФИТР

Слободен пристап до информации од јавен карактер

Мисија и цели

Мисијата на Фондот за иновации и технолошки развој е поттикнување и поддршка на иновациската дејност во микро, малите и средните претпријатија за остварување забрзан технолошки развој, базиран на трансфер на знаење, на истражување за развој и на иновации што придонесуваат за создавање нови работни места и за економски раст и развој, истовремено подобрувајќи ја бизнис-околината за развој на конкурентските способности на компаниите.

НАСТАНИ