Отворени повици

Преку неколку инструменти ФИТР ви нуди можност за финансиска поддршка за развој на вашите бизнис идеи и проекти. Информирајте се за активните јавни повици

Анализа на перформансот на компаниите ко-финансирани од ФИТР

Бројките покажуваат дека нашите корисници бележат рапидно подобрени перформанси. Дознајте повеќе од целосната анализа направена во 2021 година.

Наслов за овој дел

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut.

Формулар за поплаки

ФИТР Истражување

Важно известување од ФИТР

Слободен пристап до информации од јавен карактер

0
кофинансирани проекти
0
милиони евра инвестиции
0
поддржани училишни проекти
0
ученици и ментори
+ 0

Рекоа за нас

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut.

Maкедонската компанија Innovation создаде иновативен уред за мерење шеќер во крвта без боцкање

проф. д-р Марјан Гушев
од Innovation

Како отпадот станува капитал, кружната економија сè поактивна во Македонија!

Александар Пенев
од Акрон

Македонската компанија „Елисиум центар“ развива „паметен“ медицински кревет

Димитар Шошев
од Елисиум центар

Запознајте ги Стела и Сани – првите македонски 3D анимирани карактери

Дејан Пановски
од Вертиго Висуал

Џетмајндс – прва дигитална образовна платформа во земјава што дава квалитетни едукативни материјали

Стефан Јовановски
од Џетмајндс

Создаваме успешни приказни!

Над 650 компании се дел од семејството на ФИТР и пример за успешни бизнис приказни.

Создаваме успешни приказни!

Над 650 компании се дел од семејството на ФИТР и пример за успешни бизнис приказни.

Новости

Бидете во тек со последните новости и настани во Фондот за иновации и технолошки развој.

Консултативна работна средба за изработка на „Програма за јакнење на капацитетите на јавните институции за спроведување на Агендата на Западен Балкан за иновации, истражување, образование, култура, млади и спорт“

Консултативна работна средба за изработка на „Програма за јакнење на капацитетите на јавните институции за спроведување на Агендата на Западен Балкан за иновации, истражување, образование, култура, млади и спорт“ Во...

Прочитај повеќе

Голем интерес за учество во работата на првата Ино Фаб Лаб во Северна Македонија

Голем интерес за учество во работата на првата Ино Фаб Лаб во Северна Македонија Младите покажаа голем интерес за учество во работата на првата Ино Фаб Лаб  во земјата, основана...

Прочитај повеќе

„Предизвик за млади истражувачи 3“ : Ученици од училиштето ОСТУ „Наце Буѓони“ го создадоа проектот „Сончева инфузија“

„Предизвик за млади истражувачи 3“ : Ученици од училиштето ОСТУ „Наце Буѓони“ го создадоа проектот „Сончева инфузија“ Преку проектот „Сончева инфузија“ учениците од училиштето ОСТУ „Наце Буѓони“ станаа дел од...

Прочитај повеќе

Се зајакнува соработката помеѓу ФИТР и Стопанската комора на Северна Македонија

Се зајакнува соработката помеѓу ФИТР и Стопанската комора на Северна Македонија Директорот на Фондот за иновации и технолошки развој Фестим Халили оствари работна средба со претседателот на Стопанската комора на...

Прочитај повеќе