Categories
News Новости

#FITRCLASSROOM: Со храбри потези и флексибилност во работењето следната 2021 година може да биде само подобра за стартап компаниите

#FITRCLASSROOM: Со храбри потези и флексибилност во работењето следната 2021 година може да биде само подобра за стартап компаниите Претставници на стартап заедницата споделија искуства за работа во време на пандемија и кои се нивните очекувања и предизвици за 2021 година. Во рамките на третиот #FITR CLASSROOM, дел од новата иницијатива вебинари на Фондот за […]

Categories
News Новости

Основан Стартап совет кој ќе креира стратегија за брз развој на стартап екосистемот

Основан Стартап совет кој ќе креира стратегија за брз развој на стартап екосистемот Фонд за иновации и технолошки развој за првпат во земјава, формира Стартап совет чија примарна цел е да ја претставува стартап заедницата и да ги застапува нејзините интереси во процесот на креирање и носење на политики кои треба да придонесат за понатамошен […]

Categories
News Новости

#FITR CLASSROOM: Како да се позиционирате како посакуван работодавач?

#FITR CLASSROOM: Како да се позиционирате како посакуван работодавач? Меѓународниот регуртер Серџан Шимшек Арнаутовиќ од „Фејсбук“ е предавач на вториот вебинар во рамки новата иницијатива #FITR CLASSROOM на Фонд за иновации и технолошки развој, на тема на тема“Брендирање на вработените“, т.е. employee branding. Вебинарот е на 09.12 во 19.00 часот на платформата зум и отворен […]

Categories
Новости

Македонскиот стартап еко систем е нашиот стратешки приоритет

Македонскиот стартап еко систем е нашиот стратешки приоритет Фонд за иновации и технолошки развој и Асоцијацијата на стартап заедницата на Република Северна Македонија- Стартап Македонија, потпишаа Меморандум за соработка, со цел спроведување и јакнење на меѓусебната соработка. Договорот подразбира поттикнување и афирмација на областите од заеднички интерес, пред се во областа на иновациската дејност и […]

Categories
News Новости

Северна Македонија да стане регионален старт ап центар каде младите лица ќе може да ги реализираат своите бизнис идеи

Северна Македонија да стане регионален старт ап центар каде младите лица ќе може да ги реализираат своите бизнис идеи Заменикот на претседателот на Владата на Република Северна Македонија задолжен за економски прашања, координација со економските ресори и инвестиции, Фатмир Битиќи,  се сретна со в.д директорот на Фондот за иновации и технолошки развој Коста Петров, со […]