Categories
Новости

Царовска и Деспотовски ги презентираа иновативните ваучери – ФИТР воведува воведува нова поддршка за компаниите и универзитетите

Царовска и Деспотовски ги презентираа иновативните ваучери – ФИТР воведува воведува нова поддршка за компаниите и универзитетите Фондот за иновации и технолошки развој презентираше нов инструмент за поддршка на домашните компании и високо образовните институции во развој на нови производи и услуги. Вкупниот износ на средства во јавниот повик изнесува 15 милиони денари, а ќе […]

Categories
активни повици

Најава за Јавен повик за доделување на финансиски средства преку Иновациски ваучери

НАЈАВА за објава на Јавен повик за доделување финансиски средства преку Иновациски ваучери   Врз основа на член 11 од Правилникот за доделување финансиски средсва преку Иновациски ваучери бр.01-741/5 од 25.02.2020 година, Фондот за иновации и технолошки развој најавува дека на 25.09.2020 година ќе објави Јавен повик за доделување финасиски средства преку иновациски ваучери.   […]