Categories
Активности

34 проекти на домашни компании ќе се финансираат преку јавниот повик „СтартАПувај“

34 проекти на домашни компании ќе се финансираат преку јавниот повик „СтартАПувај“ Комитетот за одобрување на инвестиции на Фонд за иновации и технолошки развој (ФИТР) донесе одлука за финансирање на 34 предлог проекти со што се исцрпени сите првично определени средства за повикот, односно 1 милион евра. Јован Деспотовски, директорот на Фондот, на денешниот брифинг […]