Categories
News Активности Новости

Демант 27.07.2018

Демант 27.07.2018 Во врска со информациите изнесени на денешната прес конференција на политичката партија ВМРО-ДПМНЕ ја проследуваме следната реакција: Споменатото лице Весна Кузмановиќ не е ангажирана од страна на Фондот за иновации и технолошки развој по ниту една основа или договор, ниту се исплатени какви било средства за наведените консултантски услуги. Весна Кузмановиќ е дел […]

Categories
News Активности

ФИТР ги повикува компаниите апликанти во рок од 15 дена да се изјаснат дали во сопственичката структура имаат носител на јавни функции

ФИТР ги повикува компаниите апликанти во рок од 15 дена да се изјаснат дали во сопственичката структура имаат носител на јавни функции Директорот на Фондот за иновации и технолошки развој Јован Деспотовски, денеска одржа прес конференција во Владата на Република Македонија, по реакциите во јавноста за неколку компании-апликанти, добитници на средства од првиот повик од […]

Categories
News Активности

Соопштение до јавност 22.07.2018

Соопштение до јавност 22.07.2018 Фондот за иновации и технолошки развој целосно стои зад процедурата и транспарентниот начин на кој е спроведен првиот јавен повик од Столб 3 на Планот за економски раст на Владата на Република Македонија. Ги поздравуваме сите повици да се испита работата на Фондот и ги повикуваме сите надлежни органи да го […]

Categories
News Активности

Доделени грантови во висина од 10.5 милиони евра на 79 компании од првиот јавен повик од Планот за економски раст

Доделени грантови во висина од 10.5 милиони евра на 79 компании од првиот јавен повик од Планот за економски раст Претседателот на Владата на Република Македонија, Зоран Заев, денеска, заедно со заменикот претседателот на Владата задолжен за економски прашања и координација со економските ресори, Кочо Анѓушев и директорот на Фондот за иновации и технолошки развој […]

Categories
News Активности Новости

Два тима победија на Фин Хакатонот

Два тима победија на Фин Хакатонот Два тима победија на Фин Хакатонот за креирање на веб апликација, видео и мултимедијална игра за граѓанскиот буџет. Тие ќе го делат наградниот фонд од 1.5 милиони денари и ќе имаат можност да го развијат својот производ и да отворат сопствена фирма преку која понатаму ќе го пласираат. Тимот […]

Categories
News Активности

Започна Фин Хакатон: отпочнување сопствен бизнис и 1,5 милиони денари за победниците

Започна Фин Хакатон: отпочнување сопствен бизнис и 1,5 милиони денари за победниците Сума од 1,5 милиони денари и можност за отворање на сопствена фирма се наградите кои ќе го добијат победниците на ФинХакатонот, кој започна денес. На предизвикот организиран од Министерството за финансии и Фондот за иновации и технолошки развој, седум тима се натпреваруваат да […]

Categories
Активности

Повик за учество во UPSHIFT програмата

Повик за учество во UPSHIFT програмата Дали имате идеја за производ или услуга коишто сакате да ги развиете? Дали препознавате некој проблем во вашата заедница, за кој можеби имате иновативно решение? CEED HUB Скопје, со поддршка на канцеларијата на УНИЦЕФ во Скопје и Фондот за иновации и технолошки развој ви нуди можност преку учество во […]