Categories
Активности

Објавен јавен повик за избор на стручни лица од Фонд за иновации и технолошки развој

Објавен јавен повик за избор на стручни лица од Фонд за иновации и технолошки развој Фонд за иновации и технолошки развој објави јавен повик за избор на стручни лица за оценување предлог-проекти во рамки на Столб 3 од Планот за економски раст на Влада на Република Македонија. Вклучувањето на стручните лица во оценувањето на пристигнатите […]

Categories
Активности

Продолжен рокот за аплицирање на јавниот повик #ОброкЗаСите

Продолжен рокот за аплицирање на јавниот повик #ОброкЗаСите Ве известуваме дека рокот за пријавување на јавниот повик за финансирање на проекти за социјално претприемништво „Предизвик за иновативно решение за обезбедување на #ОброкЗаСите“ кој заеднички го спроведуваат Фондот за иновации и технолошки развој и Министерство за труд и социјална политика се продолжува до 15 јуни 2018 […]

Categories
Активности

ФИТР и ЕВН со поддршка за младите истражувачи

ФИТР и ЕВН со поддршка за младите истражувачи Министерката за образование Рената Дескоска и директорот на Фондот за иновации и технолошки развој Јован Деспотовски се обратија на „Финалето на предизвикот на млади истражувачи“, кој обедини истражувачки проекти од областа на природните и техничките науки oд 31 основно и 18 средни училишта од територијата на цела […]

Categories
Активности

МТСП и ФИТР презентираа можности за развој на бизнис за млади

МТСП и ФИТР презентираа можности за развој на бизнис за млади Министерката за труд и социјална политика Мила Царовска и директорот на Фондот за иновации и технолошки развој, Јован Деспотовски се обратија на настанот „Можности за развој на брзорастечки бизнис за млади“, на кој фирмите, отворени во текот на 2017 година преку грантови за самовработување […]

Categories
News Активности

„MakBot Pioneers“ на FIRST Championship LEGO League 2018

„MakBot Pioneers“ на FIRST Championship LEGO League 2018 Учениците од тимот „MakBot Pioneers“ од 25 до 28 април ја претставуваа Македонија на меѓународниот натпревар по роботика FIRST Championship LEGO League во Детроит, САД. На натпреварот учествуваа преку 280.000 ученици во 35.226 тимови од 90 земји ширум светот.