Categories
Активности

Објавен Јавен повик за поддршка мали и средни претпријатија

Објавен Јавен повик за поддршка мали и средни претпријатија Владата на Република Македонија во буџетот за 2018 година издвои рекорден износ на средства за поддршка на македонското стопанство, односно 46% повеќе средства од буџетот во 2017 година.   Од денес започнува првиот јавен повик на Фондот за иновации и технолошки развој, на кој малите и […]

Categories
Активности

Премиерот Заев и директорот на ФИТР Деспотовски на средба со ученици-иноватори: Се радуваме што тим на вредни и креативни ученици ќе ја промовира Македонија на светската мапа на млади иноватори и затоа ја заслужуваат нашата поддршка

Премиерот Заев и директорот на ФИТР Деспотовски на средба со ученици-иноватори: Се радуваме што тим на вредни и креативни ученици ќе ја промовира Македонија на светската мапа на млади иноватори и затоа ја заслужуваат нашата поддршка Претседателот на Владата на Република Македонија Зоран Заев, заедно со директорот на Фондот за иновации и технолошки развој (ФИТР) […]

Categories
Активности

Со решението од „ПристАПП транспорт“ до олеснети услуги за превозниците

Со решението од „ПристАПП транспорт“ до олеснети услуги за превозниците „ПристААП транспорт“ претставува иновациски предизвик за изнаоѓање иновативно решение за ефикасно управување со услугите во областа на патничкиот и товарниот сообраќај. На вториот ден од Дигиталениот самит за Западен Балкан, во рамки не експото, Фонд за иновации и технолошки развој одржа инфо сесија наменета за […]