Categories
Активности

Гласајте за најдобрите стартапи на „GIST Technology Idea Competition 2018“

Гласајте за најдобрите стартапи на „GIST Technology Idea Competition 2018“ Натпреварот „GIST Technology Idea 2018“ претставува можност за млади иноватори од областите на наука и технологија да се натпреваруваат за менторство, обука и претприемачки ресурси. Од речиси 600 млади претприемачи кои аплицираа со видеа во кои ги објаснуваат нивните иновативни идеи и стартапи, секој од […]

Categories
Активности

Повик за учество во YTILI програма за професионален развој

Повик за учество во YTILI програма за професионален развој Амбасадата на САД објави повик за учество во Young Transatlantic Innovation Leaders Initiative YTILI, програма за професионален развој која поврзуваа претприемачи и лидери во Европа и САД. Проектот ќе им овозможи на 70 млади европски лидери да учествуваат во активности за професионален развој и лидерски способности, […]

Categories
Активности

Пет компании добитници на средства на јавниот повик „О2 Предизвик“

Пет компании добитници на средства на јавниот повик „О2 Предизвик“ Избрани се петте иновативни компании што понудија технолошки решенија за намалување на загадувањето на воздухот во урбаните средини во Македонија кои аплицираа на јавниот повик ,,О2 Предизвик’’ од Фондот за иновации и технолошки развој. Десет македонски компании што ја поминаа фазата на предселекцијата на јавниот […]

Categories
Активности

Обезбедени се дополнителни 50 милиони евра со планот за економски развој на Владата на Република Македонија за Фондот за иновации

Обезбедени се дополнителни 50 милиони евра со планот за економски развој на Владата на Република Македонија за Фондот за иновации Преку инструментот за поддршка за комерцијализација на иновации, Фондот за иновации ја поддржа компанијата „Био Инженеринг“ со 96.000 евра која со двете свои лаборатории е единствена во регионот од ваков тип. Со цел да се […]